L’Enllaç de l’Ebre, la nova cooperativa agroecològica de producció i consum de les Terres de l’Ebre, farà aquest dijous una presentació en públic al restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona. La presentació es fa el mateix dia que al matí s’haurà formalitzat la constitució com a cooperativa. El projecte, sense ànim de lucre i d’iniciativa social, sorgeix de la necessitat dels grups de consum de fer un canvi d’escala per sortir d’un estat d’estancament, de la necessitat de les productores de tenir una plataforma de comercialització i de la de les empreses agroalimentàries de tenir un accés fàcil al producte ecològic de proximitat i així cobrir un buit del sector.

L’acte de presentació serà a 2/4 de 5 de la tarda al restaurant L’Antic Molí (carretera d’Ulldecona a la Sènia, km. 10) i s’hi explicarà l’estat actual del projecte i la proposta d’organització, que pretén ser participativa, oberta i transparent. L’Enllaç de l’Ebre neix amb l’objectiu de fer de pont entre les productores i les consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible. Ho fa amb la pretensió de dignificar la pagesia i les productores i facilitar l’accés a un consum responsable a la població dotant així d’una major resiliència al territori a través dels principis de la sobirania alimentària.

L’Enllaç de l’Ebre, que també neix sota la consigna de #SomEbre, ha obert recentment la seva pàgina web (www.somebre.org) i s’ha estrenat a xarxes socials. Si bé ja s’han fet algunes presentacions en algunes poblacions de les Terres de l’Ebre, properament començarà una campanya d’informació del projecte per donar a conèixer les seves singularitats i obrir la cooperativa a noves sòcies.  

post.image{display:none!important;}