SOM EBRE http://somebre.org Cooperativa Agroalimentaria Ecològica i de Proximitat Sun, 16 Feb 2020 09:41:51 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 http://somebre.org/wp-content/uploads/2019/10/favicon.png SOM EBRE http://somebre.org 32 32 Primera assemblea extraordinària de L’Enllaç de l’Ebre http://somebre.org/2020/02/16/primera-assemblea-extraordinaria-de-lenllac-de-lebre/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=primera-assemblea-extraordinaria-de-lenllac-de-lebre http://somebre.org/2020/02/16/primera-assemblea-extraordinaria-de-lenllac-de-lebre/#respond Sun, 16 Feb 2020 09:41:50 +0000 http://somebre.org/?p=1693 La cooperativa L’Enllaç de l’Ebre convoca per al proper dijous 20 de febrer una assemblea extraordinària en la quan es presentaran els treballs i gestions duts a terme fins el moment per les comissions de treball i el consell rector i s’explicarà l’estat actual de la cooperativa i les diferents propostes de finançament per la […]

La entrada Primera assemblea extraordinària de L’Enllaç de l’Ebre se publicó primero en SOM EBRE.

]]>
La cooperativa L’Enllaç de l’Ebre convoca per al proper dijous 20 de febrer una assemblea extraordinària en la quan es presentaran els treballs i gestions duts a terme fins el moment per les comissions de treball i el consell rector i s’explicarà l’estat actual de la cooperativa i les diferents propostes de finançament per la seva posada ne marxa.
L’assemblea es farà el dijous 20 de febrer a 2/4 de 7 de la tarda a l’Aldea (Av. Catalunya, 124) i constarà del següent ordre del dia:

 1. Presentació dels treballs i gestions realitzades per les comissions de treball i decisions del consell rector des de la constitució de la cooperativa.
 2. Explicació de les gestions pendents. Estat actual de la cooperativa.
 3. Presentació de les diferents propostes de finançament per a la posada en marxa de la cooperativa.
 4. Votacions.
 5. Precs i preguntes
  Des del consell rector de L’Enllaç de l’Ebre recalquen en la convocatòria que aquesta primera assemblea extraordinària és per informar de l’estat actual de la cooperativa i resoldre i decidir sobre temes urgents i imprescindibles per la posada en funcionament de L’Enllaç de l’Ebre.
  Després de l’assemblea qui vulgui podrà quedar-se al sopar que es farà al restaurant Les Xiques de l’Aldea. El consell rector recorda que es pot delegar el vot en l’assemblea i es demana que es confirmi l’assistència a l’assemblea i, si és el cas, al sopar, abans del dilluns 17 de febrer.

La entrada Primera assemblea extraordinària de L’Enllaç de l’Ebre se publicó primero en SOM EBRE.

]]>
http://somebre.org/2020/02/16/primera-assemblea-extraordinaria-de-lenllac-de-lebre/feed/ 0
Neix L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica integral i sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre http://somebre.org/2019/11/20/neix-lenllac-de-lebre-la-primera-cooperativa-agroecologica-integral-i-sense-anim-de-lucre-de-les-terres-de-lebre/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=neix-lenllac-de-lebre-la-primera-cooperativa-agroecologica-integral-i-sense-anim-de-lucre-de-les-terres-de-lebre http://somebre.org/2019/11/20/neix-lenllac-de-lebre-la-primera-cooperativa-agroecologica-integral-i-sense-anim-de-lucre-de-les-terres-de-lebre/#respond Wed, 20 Nov 2019 18:55:18 +0000 http://somebre.org/?p=862 L’objectiu de la nova cooperativa és fer de pont entre les productores i les consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible Dijous va fer-se a l’Aldea l’assemblea constitutiva de la nova cooperativa presidida per Marisa Bordera, del restaurant La Barraca de l’Ampolla L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica de […]

La entrada Neix L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica integral i sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre se publicó primero en SOM EBRE.

]]>
Sòcies i col·laboradores de L’Enllaç de l’Ebre celebrant la constitució com a cooperativa
 • L’objectiu de la nova cooperativa és fer de pont entre les productores i les consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible
 • Dijous va fer-se a l’Aldea l’assemblea constitutiva de la nova cooperativa presidida per Marisa Bordera, del restaurant La Barraca de l’Ampolla

L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica de producció i consum de les Terres de l’Ebre, ja és una realitat. Ho és després de firmar davant de notari la constitució formal com a cooperativa. Ho han fet després de l’assemblea constitutiva que s’ha fet el dijous 14 de novembre als locals de la cooperativa agrícola de l’Aldea. L’Enllaç de l’Ebre és la primera cooperativa agroecològica integral i sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre, formada per persones, entitats i empreses productores i consumidores.

De fet, el projecte sorgeix de la necessitat dels grups de consum de fer un canvi d’escala per sortir d’un estat d’estancament, de la necessitat de les productores de tenir una plataforma de comercialització i de la necessitat de les empreses agroalimentàries de tenir un accés fàcil al producte agroecològic de proximitat i així cobrir un buit del sector.

Per això L’Enllaç de l’Ebre neix amb l’objectiu de fer de pont entre les productores i les consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible. Ho fa amb la pretensió de dignificar la pagesia i les productores i facilitar l’accés a un consum responsable a la població dotant així d’una major resiliència al territori a través dels principis de la sobirania alimentària. L’objectiu és que puguin fer-se socis de la cooperativa tant les entitats productores i elaboradores com menjadors escolars, supermercats cooperatius i comerç de proximitat, restaurants, grups de consum, col·lectivitats socials, etc.

En l’assemblea també es va elegir el primer consell rector de la cooperativa, que està presidit per Marisa Bordera, del restaurant La Barraca de l’Ampolla, un dels cinc socis de consum que formen part del consell rector. La resta de consell rector està format per Carlos Garcia, de Fèrtils; Carlos Roig, de La Plana del Sènia; Cecile Thevenot, de Permacultura Penyaflor, i Jordi Querol, de l’Espai Bio i Dreiskel, com a socis de consum, i Joan Manuel Margalef, de Riet Vell, i Michele Butzbach, de Geoda Formacions, com a socis de serveis. Socis i col·laboradors de L’Enllaç de l’Ebre van celebrar el mateix dijous el naixement de la cooperativa amb un dinar al restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, on a la tarda es va fer una presentació pública del projecte.

L’Enllaç de l’Ebre, que també neix sota la consigna de #SomEbre, ha obert recentment la seva pàgina web (www.somebre.org) i s’ha estrenat a xarxes socials. Si bé ja s’han fet algunes presentacions en algunes poblacions de les Terres de l’Ebre, properament començarà una campanya d’informació del projecte amb l’objectiu d’obrir la cooperativa a noves sòcies. Si bé a finals d’aquest any ja hi haurà una certa activitat, l’inici de la comercialització de productes ecològics està prevista per al primer trimestre de 2020.

L’equip promotor i les noves sòcies poden participar en comissions que s’han organitzat al voltant de cada àmbit que queden per definir. Una d’aquestes ha començat a treballar la marca SomEbre, un segell de confiança participativa que representarà tota la producció de les Terres de l’Ebre i les comarques veïnes realitzada de forma respectuosa, amb o sense certificat ecològic, però que respecti un seguit de criteris definits pels mateixos membres de la cooperativa.

Presentació a Flix i presència tot el cap de setmana a la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara i del 5 al 8 de desembre a la Fira de Mostres d’Amposta

Aquesta mateixa setmana L’Enllaç de l’Ebre té presència en el territori. Aquest dijous, amb una presentació de la cooperativa a la sala polivalent de la Unió Social de Flix. Serà a partir de 2/4 de 8 del vespre en un acte coorganitzat amb el Consell Local de la República Catalana de Flix i la Societat Cultural i Recreativa La Unió Social.

Per altra banda, el cap de setmana del 23 i 24 de novembre serem presents a la Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara. Tothom qui ho desitgi podrà anar a conèixer el projecte i demanar informació a l’estand del recinte firal. I diumenge dia 24, a les 6 de la tarda, a l’escenari de la carpa es farà la presentació de la cooperativa. Més endavant ja està programada la presència amb un estand a la Fira de Mostres d’Amposta, del 5 al 8 de desembre.

Tothom qui vulgui tenir més informació sobre la cooperativa o com fer-se’n sòcia ho pot fer també a través de la pàgina web www.somebre.org. També s’ha iniciat un servei d’informació al públic i d‘acollida a les noves sòcies els dilluns de 20h a 21h i els divendres de 9h30 a 11h, a la seu de l’Enllaç de l’Ebre, a les instal·lacions de la cooperativa agricola de l’Aldea (Av. Catalunya, 224, l’Aldea).

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

La entrada Neix L’Enllaç de l’Ebre, la primera cooperativa agroecològica integral i sense ànim de lucre de les Terres de l’Ebre se publicó primero en SOM EBRE.

]]>
http://somebre.org/2019/11/20/neix-lenllac-de-lebre-la-primera-cooperativa-agroecologica-integral-i-sense-anim-de-lucre-de-les-terres-de-lebre/feed/ 0
Presentació de la cooperativa a Ulldecona http://somebre.org/2019/11/13/presentacio-de-la-cooperativa-a-ulldecona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=presentacio-de-la-cooperativa-a-ulldecona http://somebre.org/2019/11/13/presentacio-de-la-cooperativa-a-ulldecona/#respond Wed, 13 Nov 2019 19:58:53 +0000 http://somebre.org/?p=844 La entrada Presentació de la cooperativa a Ulldecona se publicó primero en SOM EBRE.

]]>

L’Enllaç de l’Ebre, la nova cooperativa agroecològica de producció i consum de les Terres de l’Ebre, farà aquest dijous una presentació en públic al restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona. La presentació es fa el mateix dia que al matí s’haurà formalitzat la constitució com a cooperativa. El projecte, sense ànim de lucre i d’iniciativa social, sorgeix de la necessitat dels grups de consum de fer un canvi d’escala per sortir d’un estat d’estancament, de la necessitat de les productores de tenir una plataforma de comercialització i de la de les empreses agroalimentàries de tenir un accés fàcil al producte ecològic de proximitat i així cobrir un buit del sector.

L’acte de presentació serà a 2/4 de 5 de la tarda al restaurant L’Antic Molí (carretera d’Ulldecona a la Sènia, km. 10) i s’hi explicarà l’estat actual del projecte i la proposta d’organització, que pretén ser participativa, oberta i transparent. L’Enllaç de l’Ebre neix amb l’objectiu de fer de pont entre les productores i les consumidores del territori, en una xarxa de distribució alimentària participativa i sostenible. Ho fa amb la pretensió de dignificar la pagesia i les productores i facilitar l’accés a un consum responsable a la població dotant així d’una major resiliència al territori a través dels principis de la sobirania alimentària.

L’Enllaç de l’Ebre, que també neix sota la consigna de #SomEbre, ha obert recentment la seva pàgina web (www.somebre.org) i s’ha estrenat a xarxes socials. Si bé ja s’han fet algunes presentacions en algunes poblacions de les Terres de l’Ebre, properament començarà una campanya d’informació del projecte per donar a conèixer les seves singularitats i obrir la cooperativa a noves sòcies.  

post.image{display:none!important;}

La entrada Presentació de la cooperativa a Ulldecona se publicó primero en SOM EBRE.

]]>
http://somebre.org/2019/11/13/presentacio-de-la-cooperativa-a-ulldecona/feed/ 0